divendres, 18 de desembre del 2009

Resultats de la consulta independentista! El "sí" s'imposa als resultats.

Aquesta tarda s'ha fet un recompte obert a tothom que vulgués venir a veure-ho com es feia. Els resultats han estat prou significants.
Els alumnes de 1r de batxillerat són els que més han votat, seguit dels de 2n de batxillerat. Els que han donat una participació més baixa han estat els de 3r d'ESO.
.
Sobre un total de 339 vots emesos:
· 1 nul
· 56 BLANCS
· 69 NO
· 213 SÍ
.
.
Han votat a la consulta 339 estudiants dels 819 que estaven cridats a les urnes. En percentatges representa un 41.39% de participació i els resultats de la consulta queden:

- 0.3% vots NUL
- 16.52% vots en BLANC.
- 20.35% vots NO.
- 62.83% vots SÍ.
.

El SEPC Martí i Franquès fem una valoració molt positiva d'aquesta consulta. El més important de tot és, no només la victòria del "sí", sinó la gran participació que ha obtingut aquesta consulta d'un total de 41.39%. No esperàvem que tingués tant d'èxit ni ressò al nostre institut analitzant el context i la situació social en què es troba el nostre institut.



dimarts, 15 de desembre del 2009

Si a la teva ciutat no pots votar, FES-HO AL TEU INSTITUT!



El SEPC Martí i Franquès ha engegat una iniciativa per promoure una consulta sobre la independència al seu centre educatiu, l’IES Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, en motiu de les consultes que es van impulsar el passat 13 de desembre a 166 municipis d’arreu del Principat. Tenint en compte que a Tarragona serà difícil promoure una consulta sobre la independència, hem cregut convenient que es fes en un institut on també hi ha reflectit l’opinió dels joves.

Els i les estudiants que estan cridats a votar són els de segon cicle (3r i 4t d’ESO) i els de Batxillerat. Per tant, és un total de 820 alumnes, 472 dels quals són de batxillerat i el 348 restants són de l’ESO. Cal dir, també, que en les consultes sobiranistes del passat 13 de desembre, el joves de partir 16 anys tenien dret a vot.

L’objectiu principal del SEPC amb aquesta consulta no és treure un gran resultat afavorint el “sí”, sinó crear un espai de debat entre els alumnes de l’institut, conscienciar de la votació i la importància d’aquesta consulta i incentivar la màxima participació. Cal fer d’aquest fet un acte democràti i conscienciador.

Els i les estudiants del Martí Franquès hauran de votar vers la següent pregunta: “Està d’acord que els Països Catalans esdevinguin un estat de dret, independents, democràtics i socials?”.


Si a la teva ciutat no pots votar, fes-ho al teu institut! TOTHOM A VOTAR!

dilluns, 14 de desembre del 2009

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A L'INSTITUT

Si a la teva ciutat no pots votar: FES-HO AL TEU INSTITUT!

Dies 16, 17 i 18 de desembre al pati de l'institut a les 11.30h.

ALUMNES DE 2n CICLE D'ESO I BATXILLERAT.