divendres, 13 de febrer de 2009

Presentació del SEPC

Què és el SEPC?

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) és una organització estudiantil de l’Esquerra Independentista.
Aquest està arreu dels Països Catalans, tan a universitats com a centres de secundària. Treballem en defensa dels drets com a estudiants i per la seva formació com a persones.

El SEPC Martí Franquès va néixer a l’estiu del 2007 arran d’un grup d’estudiants que s’inquietaven per millorar l’educació del centre. Creien convenient l’existència d’un sindicat per tal de treballar conjuntament a fi d'aconseguir els seus objectius.
Durant el seu escàs temps de vida, el SEPC Martí Franquès ha protagonitzat diversos actes, com poden ser les activitats de Sant Tomàs i Carnaval, les de Sant Jordi, mobilitzacions de vagues contra la LEC (Llei d’Educació de Catalunya), etc.Com s’organitza

El SEPC es reuneix periòdicament i té un control democràtic.
Rebutgem qualsevol tipus de control burocràtic, ja que fan que organitzacions polítiques i sindicats de treballadors incideixin sobre el moviment estudiantil. No creiem absolutament en aquest tipus d’intervenció.

El SEPC Martí Franquès és el nucli del nostre centre. Aquest es troba dins del SEPC Tarragona, on es reuneixen tots els SEPCs de la nostra ciutat. També, forma part del SEPC del Camp, on hi ha els SEPCs de la vegueria del Camp de Tarragona. Finalment, el SEPC Nacional és on es reuneixen tots els SEPCs a nivell dels Països Catalans.Objectius del SEPC

Els objectius del SEPC és aconseguir, arreu dels Països Catalans, una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat.

Pública: Entenem que l’educació pública ha de ser d’accés per a tothom, gratuïta i gestionada només per l’administració pública sense intervencions del capital privat.

Popular: defensem i treballem per un model educatiu transversal, multidisciplinari i integrador amb les dinàmiques socials que envolten instituts i universitats, amb un model democràtic i participatiu que s'allunyi de la rigidesa tradicional, i que vagi encaminat a fomentar l'esperit crític.

Antipatriarcal
: apostem per una educació antipatriarcal per assolir la igualtat de sexes des de ben joves. També reivindiquem l’ensenyament per garantir la normalització de diferents opcions sexuals.

Català: creiem amb l’educació en català, ja que cada poble ha de recolzar els seus trets culturals i socials. La llengua catalana ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament dels Països Catalans.

Qualitat: l’estudiant no és un consumidor de coneixement o client, sinó persona en formació. Cal promoure models educatius racionals i científics, així per aconseguir una educació de qualitat. Lluitem per assolir la laïcitat.


On ens pots trobar?

El SEPC Martí Franquès es reuneix setmanalment a l’institut.
Per contactar amb nosaltres ens pots enviar un correu electrònic a la següent adreça:
sepc.martifranques@gmail.com

Per a més informació sobre el SEPC: http://www.sepc.cat/

Construïm una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada