dimarts, 18 de maig del 2010

Acció contra la política del Departament d'Educació

Avui, dimarts 18 de maig, s'havia de fer una vaga que s'ha desconvocat pel dia 2 de juny. Tot i això, des del SEPC del nostre nucli, l'IES Antoni de Martí i Franquès, hem cregut oportú seguir les mobilitzacions i la lluita contra les polítiques del Departament d'Educació dirigit pel conseller Maragall.

Hem realitzat una acció que consistia en desplegar una pancarta on es llegia: "L'educació NO està en venda!", i s'ha llegit el manifest següent:



NO A LA POLÍTICA DEL DEPARTAMENT! NO A LA L€C!

L’educació és un dret universal i un bé públic al qual tota la ciutadania té dret a accedir i des de l’Administració cal garantir les condicions de qualitat i d’igualtat. Per fer possible una societat cohesionada i justa cal que l’ensenyament públic sigui l’eix vertebrador de tot el sistema educatiu.

L’ensenyament públic ha de garantir que totes les persones puguin estudiar i puguin aprendre i, a més, ha de ser democràtic i gratuït i que no segregui les persones ni per classe social, ni per gènere, ni per cultura. No obstant, actualment ens trobem en una greu situació de deteriorament de l’ensenyament públic, de la mà de la política educativa de l’actual conseller Maragall.

A partir de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya, la LEC, amb el rebuig d’una bona part de la comunitat educativa, estem assistint a un atac contra l’ensenyament públic: retallades de plantilles de professorat, massificació a les aules, substitucions no cobertes, tancament de grups de batxillerat, disminució de professionals en els centres, disminució d’aules de d’acollida, etc.
A més, també assistim a un seguit de nous decrets que pretenen canviar l’organització democràtica i participativa dels centres per tal d’imposar un model de gestió que allunyi el professorat i als estudiants de les decisions pedagògiques, organitzatives i de gestió dels centres públics.

Tota aquesta sèrie de reformes no afavoreixen gens ni solucionen, ni de bon tros, l’ensenyament públic, al contrari: no estableix una gratuïtat total de l’educació pública, consolida i subvenciona l’escola privada-concertada afavorint així la segregació per sexes, creences, etc., només s’inverteix un 2’14% del PIB en educació, s’atorga més poder i autoritat al director impedint la gestió democràtica dels centres, es pugen les taxes de la selectivitat cosa que fa que l’educació sigui cada vegada més cara i que a la llarga es transformi en llocs de formació d’èlit, es canvien les coses sense consultar a aquelles persones que cada dia convivim amb el sistema educatiu, com pot ser el nou sistema per fer mitja al batxillerat...

Per això, des del SEPC, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, EXIGIM AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ:

• Que incrementi el pressupost per a les despeses de funcionament dels centres públics.

• Que incrementi les plantilles en base a les necessitats reals dels centres.

• Que no tanqui batxillerats ni cicles formatius públics.

• Que no suprimeixi professorat dels serveis educatius. Que substitueixi des del primer dia el professorat de baixa.

• Que disminueixi el nombre d’alumnat per aula.

• Que apliqui mesures contra la guetització de centres. Per una distribució no segregadora de l’alumnat.

• Que obri les portes del sistema a les persones que estan en atur. Més formació professional, formació bàsica per a persones adultes, més batxillerats i més universitat.

• Que aturi l’aplicació del nou calendari escolar.

• Exigim que s’aturi el desplegament de la LEC i que s’obri una moratòria d’un any per a la seva negociació i el seu debat social i que no desmunti l’escola pública, ni l’organització democràtica dels centres educatius.

A més, animem a totes i tots els estudiants i al conjunt de la comunitat educativa a participar en les mobilitzacions que es faran al llarg d’aquest any, com la manifestació que es farà el dissabte dia 29 de maig a Barcelona convocada per tots els sindicats d’ensenyament i també a secundar la vaga general d’educació del dia 2 de juny.


LLUITEM PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, POPULAR,
ANTIPATRIARCAL, CATALANA I DE QUALITAT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada