dijous, 2 de setembre del 2010

Onze de Setembre a Tarragona!


"De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, la nostra llengua és el català!"

Aquest any, per primer cop, un ventall molt ampli de col·lectius i associacions de Tarragona ens hem aplegat per oferir a la ciutadania una celebració realment popular i participativa de la nostra Diada Nacional.

En aquesta primera edició de l’11 de setembre a Tarragona hem decidit reivindicar l’ús de la llengua catalana. Perquè encara que no ho sembli, estem vivint un seguit d’agressions contra el català: l’ús social del català retrocedeix al Principat, la Generalitat Valenciana tanca repetidors de TVC al País Valencià, el Consell d’Estat francès il·legalitza l’ensenyament del català a la Catalunya Nord (2003), i s’aprova un Estatut d’Autonomia a l’Aragó que no reconeix l’oficialitat del català a la Franja de Ponent (2007).



A les 10h, a la Plaça de les Cols: MOSTRES DE CULTURA POPULAR
Actuacions de la Colla de Diables Foc i Gresca, la Colla de Diables Voramar, els gegants la Tecla i el Magí, el Drac Petit de Sant Roc i el grup de gralles “Fot-li canya!” de Tarragona.

A les 11.30h, des de la Plaça de les Cols: CERCAVILA PELS CARRERS DE LA PART ALTA

Durant la jornada, al carrer Merceria i a la plaça del Fòrum: ACTIVITATS DE LES ENTITATS
Activitats a càrrec dels Agrupaments Escoltes i Guies Alverna i Fent Camí, l’Escola de Lletres – Associació Tarragona Literària, la Plataforma Tarragona Decideix prosseguirà amb el recull de vots anticipats de la consulta sobre la Independència, que a Tarragona se celebrarà el 17 d’octubre, l’Associació Tallers 03 i la Plataforma Oci o negoci?

A les 13h, a la Plaça de les Cols: PARLAMENTS
Parlament a càrrec de Sergi Saladiè, d'una membre de la Plataforma per la Llengua exposarà i des de l’organització s’intervindrà amb el manifest de l’11 de setembre.

A les 13.45h, a la Plaça de les Cols: ACTUACIONS MUSICALS
El cantautor tarragoní Josep Romeu acompanyat pel poeta Pep Antoni Roig (espectacle poètico-musical) i, seguidament, el grup de rumba catalana Sonora Kali.

A les 14.30h, a la Plaça del Fòrum: DINAR POPULAR
.
.
L’11 de setembre fem vibrar Tarragona!
.
Vine i participa de la Diada!


COORDINADORA 11 DE SETEMBRE DE TARRAGONA (Agrupament Escolta i Guia Alverna, Agrupament Escolta i Guia Fent Camí, Assemblea de Joves La Guspira, Assemblea de Joves de Tarragona, AAVV Casc Antic i Voltants, Associació Gitana de Tarragona, Associació Taller 03, Ateneu Llibertari Alomà, Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona, Canó de Sant Roc, Casal Popular Sageta de Foc, Cau de Llunes–AFRT, Colla de Diables Foc i Gresca, Colla de Diable Voramar, Co.Bas (Comissions de Base), Drac Petit de Sant Roc, Endavant (OSAN) Tarragona, Grallers i Gralleres “Fot-li canya”, La Tecla i el Magí del passeig Torroja, Plataforma per la Llengua, Plataforma Oci o Negoci?, Salvem la Platja Llarga, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Sonora Kali, Tarragona Decideix i Tarragona Literària-Escola de Lletres)


Per més informació, el llibret de les activitats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada