dilluns, 11 d’abril del 2011

"TREU LA LLENGUA AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL" enceta la Consulta

Iniciem la consulta sobre la immersió lingüística a l'Institut Martí i Franquès amb l'acció "Treu la llengua al Tribunal Constitucional!".

L'acte ha consistit en fer una foto conjunta a favor del català, és a dir, fent campanya per al Sí per a les urnes de la setmana següent.

Aquí teniu el manifest llegit:

"El passat mes de desembre del 2010, el Tribunal Suprem espanyol va emetre tres sentències contra el model d’immersió lingüística dels centres educatius de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, suprimia el caràcter prioritari de la llengua catalana. Així, a part de destruir les polítiques d’immersió lingüística i d’integració social, garantia el dret als pares i mares a escolaritzar els seus fills en la llengua cooficial que vulguessin.

Cal recordar que la immersió lingüística és un dels pocs èxits d’aquest pobre autogovern, que facilitava la cohesió social d’entre les més de 300 comunitats lingüístiques, tantes com llengües es parlen als Països Catalans, mitjançant la llengua comuna, el català. Els resultats han estat sempre satisfactoris ja que tothom, en acabar els estudis acadèmics, entenia, sabia escriure i parlar tant el castellà com el català sense dificultats.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, el SEPC, volem denunciar:

• Les sentències provinents d’òrgans jurídics de l’estat espanyol en què imposa un sistema dual als centres escolars, dividint l’alumnat per raons de llengua.

• Defensar el dret dels estudiants dels Països Catalans per poder rebre un ensenyament íntegrament en la llengua del nostre país, el català.

• Denunciar la persecució de la cultura i la identitat dels Països Catalans per part dels estats espanyol i francès privant del dret a decidir del nostre poble.

• Denunciar les contínues retallades nacionals i socials, ja sigui en temes lingüístics com en els serveis públics i fonamentalment les retallades en l’ensenyament, que és la base de la societat.

Per aquestes raons exigim:

• El posicionament ferm i contundent de rebuig a les sentències de totes les autoritats i institucions públiques dels Països Catalans, no acatant cap d’aquestes.

• El compromís per part dels centres educatius de mantenir una posició de desobediència a fi de que la sentència no s’efectuï. Una resposta clara d’insumbissió.

• La voluntat d’engegar les passes cap a la construcció d’un marc educatiu català als Països Catalans.

FEM FRONT A LA SENTÈNCIA: DESOBEDIÈNCIA!

ALS PAÏSOS CATALANS, EN CATALÀ!

NI FRANÇA NI ESPANYA: PAÏSOS CATALANS!"


Us deixem els enllaços del mitjans de comunicació:




També s'han realitzat dues taules rodones el dimarts 5 i el dijous 7 a l'hora del pati.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada