dissabte, 15 d’octubre del 2011

15O: Manifestació mundial per la defensa dels nostres drets
























El 15 d’octubre de 2011 ciutadans i ciutadanes de tot el món sortirem al carrer per mostrar la nostra indignació per la pèrdua contínua dels nostres drets a mans de l’aliança entre les grans corporacions i la classe política. Serà una acció pacífica de protesta internacional. Ha arribat el moment d’alçar la veu. El nostre futur està en joc, i res pot retenir la forç...a de milions de persones quan s’uneixen amb un propòsit comú.
Democràcia Real Ja és una plataforma de coordinació de grups pro-mobilització ciutadana que es va originar a Espanya. Sota el lema "No som mercaderia en mans de polítics i banquers", milers de persones vam sortir al carrer el 15 de maig per exigir una democràcia més participativa, oposar-nos a la corrupció del sistema polític i mostrar el nostre rebuig a les retallades socials que se’ns imposaven. Després de l’èxit d’aquesta primera manifestació, van sorgir diversos moviments i es van muntar acampades en places de tot el país. Aquestes van donar lloc a assemblees populars, on els ciutadans desenvolupen els seus objectius mitjançant un procés de decisió inclusiu i horitzontal. El moviment 15M de seguida va traspassar fronteres i va encoratjar accions en nombroses ciutats del món, entre elles una multitudinària manifestació el passat 19 de juny.
Sota la pressió del poder financer, els nostres governants treballen pel benefici d’uns pocs, sense que els importi el cost social, humà o mediambiental que això pugui generar. Promovent guerres amb finalitats econòmiques i portant a la misèria a pobles sencers, les classes dirigents ens despullen del nostre dret a una societat lliure i justa.
Des de que a finals de maig va sorgir com a idea la convocatòria del 15 d'Octubre fins ara mateix, ja són més de quaranta-cinc països d'arreu del món i una infinitat d'organitzacions que han volgut sumar esforços en aquesta convocatòria de caràcter pacífic i d'unió ciutadana pels mateixos motius. A Tarragona, Democràcia Real Ja (http://www.democraciarealya.es/) juntament amb la resta del moviment 15M (http://acampadatgn.wordpress.com/) de la ciutat i les quaranta entitats que conformen la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics, t'animem a manifestar-te per les següents raons:

1- Per la defensa dels drets públics (ensenyament, sanitat, transports, serveis socials, etc.). Ens oposem a les retallades i privatitzacions. Hem lluitat per aconseguir uns serveis públics per a tots, no permetem que ens els robin per privatitzar-los.
Els drets públics no són un negoci!

2- El poble no ha de pagar el deute privat dels bancs. S'han quedat amb els beneficis i ara ens fan pagar les pèrdues. Hi ha una banca pública sota control social. Els especuladors són els causants de la crisi i a més es lucren amb ella, per això han de ser jutjats.

3- Per la derogació de la reforma laboral i la de les pensions, amb les quals ens han retallat els drets conquerits durant dècades. No només no han contribuït a crear ocupació, sinó que generen més precarietat, pobresa i desocupació.

4- El creixement descontrolat del capitalisme ha portat a una destrucció del medi ambient i a l'apropiació dels recursos de les futures generacions. Volem viure, treballar i produir en harmonia amb el medi ambient.

5- Redistribució de la riquesa i el repartiment del treball per crear ocupació digna per a totes les persones i, mentrestant, garantir un ingrés adequat a totes les persones aturades.

6- Per garantir el dret a l'habitatge. Cal paralitzar els desnonaments i garantir l'habitatge de lloguer a preus accessibles per a tots.

7- Per una democràcia participativa. Hem d'exercir el nostre dret irrenunciable a decidir el nostre present i el nostre futur. Cal donar una resposta ciutadana contundent i unànime que obligui als governants a posar-se al costat de la ciutadania. No volem ser espectadors sinó actors!


Per això us convidem a unir-vos a aquesta lluita pacífica, difonent el missatge de que junts som capaços de canviar aquesta intolerable situació. Prenguem els carrers el 15 d’octubre. És hora que se’ns escolti. ¡Units farem sentir les nostres veus!

Recorregut de la manifestació:

Des dels barris: Bonavista (per Ctra.València), Sant Salvador (per N-240) i Sant Pere i Sant Pau (per Avda. Països Catalans) es sortirà a les 17h. caminant fins arribar a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.

A les 18h. es sortirà des de la Plaça Imperial Tàrraco per arribar a La Plaça La Font, passant pels carrers Prat de la Riba, Ramon i Cajal, Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet.


Més informació:
http://acampadatgn.wordpress.com/

Cartell Manifestació:
http://acampadatgn.files.wordpress.com/2011/10/manifestacic3b3n-15oct.pdf

Octavetes Manifestació:
http://acampadatgn.files.wordpress.com/2011/10/octavilla-15oct-davant-convocatoria-mani-i-darrere-text-de-raons.pdf
 






EL SEPC MF RECOLZANT A TOTS ELS MOVIMENTS 15-M D'ARREU DEL MÓN!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada